Σουβλάκι μοσχαρίσιο γάλακτος

Μπορεί το χοιρινό σουβλάκι να είναι το παραδοσιακό σουβλάκι, αλλά με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε σουβλάκια από μοσχάρι. Τα σουβλάκια αποτελούνται από μικρά κομμάτια κρέατος, σουβλισμένα σε πολύ μικρές, ξύλινες σούβλες. Ψήνονται σε δυνατή φωτιά, το ένα δίπλα στο άλλο, και είναι ζουμερά, με ιδιαίτερη γεύση. Ένα τέτοιο σουβλάκι θα σας δείξουμε παρακάτω, με μοσχαρίσιο κρέας, αρωματισμένο με λίγα μπαχαρικά και φτιαγμένο με έναν ιδιαίτερο τρόπο ώστε να γίνει πολύ μαλακό και γευστικό. Πάμε να δούμε όλη τη διαδικασία!

  • Μοιραστείτε το:

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1,5 kg ελιά από μοσχαράκι γάλακτος
  • 2,5 g πιπέρι πράσινο
  • 5 g αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό ρίγανη
  • 100 ml νερό
  • 4 g κύβο ζωμό μοσχαριού
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψητή (κονσέρβα)
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
  • 60 ml ηλιέλαιο
  • 20 g βούτυρο αγελάδος
  • Αλάτι-ρίγανη για το τέλος

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Τεμαχίστε το κρέας σε μικρά κομματάκια. Το κρέας να είναι ψαχνό, από ελιά μοσχαριού γάλακτος. Σε ένα γουδί πέτρινο ή ξύλινο, βάλτε τα μπαχαρικά (κυρίως για να σπάσει το πιπέρι) και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα μπρίκι, βάλτε το ηλιέλαιο να ζεσταθεί. Προσθέστε και το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Μόλις λιώσει, αφήστε το μπρίκι στην άκρη να κρυώσει το λάδι με το βούτυρο. Μέσα σε ένα ποτήρι, βάλτε 100 ml νερό ζεστό και λιώστε εκεί τον κύβο μοσχαρίσιου ζωμού. Αφήστε να κρυώσει.

Όταν κρυώσει, προσθέστε το νερό με τον ζωμό στο κρέας. Κάντε μασάζ και αφήστε 10-20 λεπτά να απορροφηθεί όλος ο ζωμός. Στη συνέχεια, προσθέστε το αλάτι με τα μπαχαρικά. Ανακατέψτε καλά, προσθέστε την τριμμένη πιπεριά Φλωρίνης με το σκόρδο. Τέλος, περιχύστε με το ηλιέλαιο και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε καλά και αφήστε εκτός ψυγείου σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 ώρες και για 18 ώρες στο ψυγείο.

ΨΗΜΕΝΟ ΜΕ Ψησταριές amber.q A

Ψησταριές amber.q A

ΨΗΣΙΜΟ

Την επόμενη μέρα, περάστε τα κομματάκια του κρέατος στις μικρές ξύλινες σούβλες. Σουβλίστε ομοιόμορφα και κάντε σουβλάκια 100 g περίπου το καθένα. Τελειώνοντας με το σούβλισμα, ανάψτε τα κάρβουνα μέσα στη σκάφη ψησίματος της ψησταριάς σας. Συγκεντρώστε τα σε σωρό και βάλτε προσανάμματα στην κορυφή, γιατί τα κάρβουνα ανάβουν ανάποδα, από πάνω προς τα κάτω, εύκολα, γρήγορα και χωρίς καπνό.

Όταν ανάψουν καλά τα κάρβουνα, απλώστε τα μέσα στη σκάφη ψησίματος της ψησταριάς σας. Ψήστε σε πολύ δυνατή φωτιά, πάνω σε καθαρή σχάρα. Τοποθετήστε τα σουβλάκια πάνω στη σχάρα το ένα δίπλα στο άλλο, να εφάπτονται. Αυτό είναι σημαντικό για να βγουν ζουμερά. Κάντε το πρώτο γύρισμα απ’ την απέναντι πλευρά. Κάντε 2-3 γυρίσματα από κάθε πλευρά και βγάλτε τα όταν έχουν πάρει χρώμα ψημένου.

Αφού τα βγάλετε, αφήστε τα για λίγο να κρυώσουν. Προσθέστε λίγο αλατορίγανη και κρεμμύδι κομμένο σε φέτες. Καλό κρασί και καλή παρέα απαραίτητα.

Καλά ψησίματα σε όλους!

Δείτε την προηγούμενη συνταγή

Προβατίνα στα κάρβουνα

Δείτε την επόμενη συνταγή

Μπιφτέκια αρνίσια γάλακτος

ΣΥΝΤΑΓΕΣ