Παϊδάκια αρνίσια γάλακτος στα κάρβουνα

Τα αρνίσια παϊδάκια είναι αγαπημένα για όλους τους ψήστες. Είναι ένας ιδιαίτερος μεζές. Συνήθως δεν κάνουμε κάποια παρέμβαση γευστική πριν το ψήσιμο, αλλά αν θέλουμε να τα αναδείξουμε ακόμα περισσότερο, μπορούμε να το κάνουμε με προσεγμένο καρύκευμα και κάποιες άλλες γευστικές παρεμβάσεις. Έχοντας μια τέτοια ιδέα, ζητήσαμε από τον Γιώργο Καραγιάννη να μας προτείνει μια συνταγή. Την υλοποιήσαμε και σας την παρουσιάζουμε παρακάτω, αφού άρεσε πάρα πολύ και σε μας. Είναι κάτι το μοναδικό, κάτι το εξαιρετικό. Δοκιμάστε το με την παρέα σας!

  • Μοιραστείτε το:

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για 1kg παϊδάκια:

  • 1 kg παϊδάκια αρνίσια κομμένα ανα πλευρό.
  • 15 g αλάτι ( καλό θαλασσινό αλάτι )
  • 2 g πιπέρι μαύρο
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουτ. γλυκού κοφτά θυμάρι

Σημ.: Αντί για πιπέρι και ξύσμα, βάλτε 2,5 g λεμονοπίπερο

Για μετά το ψήσιμο θα χρειαστείτε:

  • 1 κουτ. σούπας με 4 πιπέρια (λευκό, πράσινο, κόκκινο, μαύρο)
  • 3 κλωναράκια δενδρολίβανο
  • 2 πιπεριές τσίλι, αποξηραμένες
  • 150 g κεφαλοτύρι σε κύβους
  • Λίγο ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Προτιμήστε παϊδάκια από μικρό αρνί και πείτε στο χασάπη σας να σας τα κόψει ανά ένα πλευρό. Προτιμήστε φρέσκοτριμμένο πιπέρι και καλό θαλασσινό αλάτι. Ετοιμάστε το μείγμα μπαχαρικών, αλάτι – πιπέρι – θυμάρι, βάλτε τα παϊδάκια σε ένα ευρύχωρο σκεύος και έπειτα προσθέστε τα μπαχαρικά μαζί με το ξύσμα λεμονιού. Δε χρειάζεται να ανακατέψετε τα παϊδάκια. Αφήστε τα για 2-3 ώρες εκτός ψυγείου ή για περισσότερη ώρα στο ψυγείο (έως και 24 ώρες). Ιδανικός χρόνος είναι οι 12 ώρες.

ΨΗΜΕΝΟ ΜΕ Ψησταριές amber.q A

Ψησταριές amber.q A

ΨΗΣΙΜΟ

Μέσα στη σκάφη ψησίματος της ψησταριάς σας τοποθετήστε τα κάρβουνα σε σωρό, βάλτε προσανάμματα στην κορυφή και ανάψτε φωτιά. Τα κάρβουνα ανάβουν ανάποδα, από πάνω προς τα κάτω, εύκολα, γρήγορα και χωρίς καπνό. Όταν τα κάρβουνα ανάψουν καλά, απλώστε τα και ρίξτε λίγη στάχτη αν εκπέμπουν μεγάλη θερμότητα. Ψήστε σε καθαρή σχάρα μέχρι να πάρουν χρώμα ψημένου. Προσοχή να μην τα παραψήσετε, ώστε να παραμείνουν ζουμερά.


Βγάλτε τα όλα απ’ τη σχάρα όταν ψηθούν και αφήστε τα για λίγο να κρυώσουν. Μπορούν να καταναλωθούν και έτσι ή, για όσους προτιμούν τις δυνατές γεύσεις, μπορείτε τώρα να ετοιμάσετε τη δεύτερη γευστική παρέμβαση, η οποία θα εκτοξεύσει τη γεύση.


Σε ένα τηγάνι ρίξτε λίγο λάδι, μέχρι ίσα να καλυφθεί ο πάτος του. Προσθέστε τα πιπέρια και το δεντρολίβανο και ανακατέψτε μέχρι να ανάψει το λάδι. Έπειτα, προσθέστε τις πιπεριές τσίλι και το κεφαλοτύρι. Αφήστε τα μέχρι να αρχίσει να λιώνει το κεφαλοτύρι. Περιχύστε τα παϊδάκια και απολαύστε τα όπως δεν τα έχετε γευτεί ποτέ!

Καλή παρέα και καλό κρασί, απαραίτητα! Καλά ψησίματα σε όλους!

Δείτε την προηγούμενη συνταγή

Προβατίνα στα κάρβουνα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ