Κουνέλι στη σούβλα κοντοσούβλι

Κουνέλι ολόκληρο στη σούβλα έχουμε ψήσει - αυτή τη φορά θα ψήσουμε κουνέλι κοντοσούβλι, κομμάτια, δηλαδή, κουνελιού, περασμένα στη σούβλα. Η σύνθεση των μπαχαρικών έγινε με μεγάλη προσοχή απ’ τον φίλο μας Γιώργο Καραγιάννη, σεφ και συγγραφέα βιβλίων γαστρονομίας. Εμείς βάλαμε την τέχνη του ψησίματος και σας δείχνουμε όλη τη διαδικασία, για να έχετε άριστα αποτελέσματα!

  • Μοιραστείτε το:

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για 1,5 κιλό κουνέλι:

  • 1,5 κιλό μαύρο πιπέρι
  • 12 γραμ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. δενδρολίβανο
  • 1 κ.γλ. θυμάρι
  • 3 γραμ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1,5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1-2 μπόλιες χοιρινές

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Κόψτε το κουνέλι σε μεγάλα κομμάτια. Βάλτε τα κομμάτια του κουνελιού μέσα σ’ ένα σκεύος και ετοιμάστε τα μπαχαρικά στο γουδί. Προσθέστε πρώτα το ξίδι στο κρέας, κάντε ένα καλό μασάζ και αφήστε το 5-6 λεπτά, για να απορροφηθεί το ξίδι. Στη συνέχεια, προσθέστε τα μπαχαρικά σταδιακά και ανακατεύοντας. Τέλος, προσθέστε το σκόρδο. Τη μουστάρδα θα την κάνετε επάληψη εξωτερικά στα κομάτια, μετά το σούβλισμα.

Αφήστε τα κομμάτια για δύο ώρες το λιγότερο να μαριναριστούν. Όταν τα κομμάτια του κουνελιού έχουν μαριναριστεί, σουβλίστε και κάντε μια επάληψη με τη μουστάρδα. Στη συνέχεια, τυλίξτε το κοντοσούβλι με την μπόλια, την οποία έχετε προηγουμένως μουσκέψει σε χλιαρό νερό με ξίδι. Η μπόλια κολλάει εύκολα πάνω στα κομμάτια του κρέατος όταν είναι βρεγμένη.

ΨΗΜΕΝΟ ΜΕ Ψησταριές amber.q A

Ψησταριές amber.q A

ΨΗΣΙΜΟ

Πριν ασχοληθείτε με το σούβλισμα, ανάψτε τα κάρβουνα στην ψησταριά σας. Μέσα στη σκάφη ψησίματος της ψησταριάς σας, τοποθετήστε τα κάρβουνα σε σωρό, σε μήκος όσο το μήκος που καταλαμβάνουν τα κομμάτια πάνω στη σούβλα. Βάλτε το προσάναμμα στην κορυφή και ανάψτε φωτιά. Τα κάρβουνα ανάβουν ανάποδα, από πάνω προς τα κάτω, εύκολα, γρήγορα και χωρίς καπνό. Όταν τα κάρβουνα ανάψουν καλά, τοποθετήστε τη σούβλα δίπλα τους, σε απόσταση 15-20 cm. Ψήστε εκεί για περίπου μία ώρα. Όταν πέσει η φωτιά, κατεβάστε τη σούβλα πιο χαμηλά και συνεχίστε να ψήνετε. Δυναμώστε την ένταση της φωτιάς προς το τέλος, σκαλίζοντας λίγο τα κάρβουνα. Βγάλτε όταν το κοντοσούβλι έχει πάρει καλό χρώμα ψημένου και η θερμοκρασία εσωτερικά είναι πάνω από 25°C. Αφήστε το για 10 λεπτά να κρυώσει λίγο και είστε έτοιμοι για σερβίρισμα. Απολαύστε το με την παρέα σας!

Καλά ψησίματα σε όλους!

Δείτε την προηγούμενη συνταγή

Προβατίνα στα κάρβουνα

Δείτε την επόμενη συνταγή

Κοντοσούβλι αρνάκι γάλακτος εκλεκτό

ΣΥΝΤΑΓΕΣ