Κοντοσούβλι χοιρινό με μπούκοβο

Κοντοσούβλι χοιρινό με μπούκοβο, μια συνταγή για όσους τους αρέσει το χοιρινό κοντοσούβλι και το μπούκοβο, γλυκό και καυτερό. Το μπούκοβο σ’ αυτή τη συνταγή είναι το κύριο μπαχαρικό, το οποίο πλαισιωμένο από διάφορα άλλα μπαχαρικά και μυρωδικά θα μας δώσει ένα πάρα πολύ καλό γευστικό αποτέλεσμα. Μερικές πινελιές με ένα μείγμα λαδιού, σκόρδου και κουρκουμά θα δώσουν φίνο άρωμα. Πάμε να δούμε αναλυτικά αυτή τη συνταγή, απ’ την προετοιμασία μέχρι το ψήσιμο.

  • Μοιραστείτε το:

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1.5 kg χοιρινό (σπαλομπριζόλα ξεκοκκαλισμένη)
  • 20 γραμ. αλάτι (καλό θαλασσινό αλάτι)
  • 3 γραμ. μπούκοβο μείγμα (γλυκό/καυτερό 3/1)
  • 3 γραμ. σιναπόσπορος
  • 1.5 γραμ. θυμάρι
  • 1.5 γραμ. δενδρολίβανο
  • 0.75 γραμ. ρίγανη
  • 0.75 γραμ. θρούμπι
  • 75 ml ηλιέλαιο

Για επάληψη:

  • 75 ml ηλιέλαιο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 2 πρέζες κουρκουμά

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Ξεκοκκαλίστε το κρέας και κόψτε το σε κομμάτια κατάλληλα για μικρές ή μεγάλες σούβλες. Μέσα σε ένα γουδί, προετοιμάστε τα μπαχαρικά. Ετοιμάστε ένα μείγμα μπούκοβο γλυκό και μπούκοβο καυτερό και σε αναλογία 3/1. Αυτό το μείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές εφαρμογές, ακόμα και όταν θέλετε να χρησιμοποιήστε το μπούκοβο σκέτο στο τραπέζι σας και δε θέλετε να είναι πολύ καυτερό. Ρίξτε στο γουδί την ανάλογη ποσότητα μείγματος μπούκοβο και τον σιναπόσπορο. Αφού τα συνθλίψετε καλά, προσθέστε το αλάτι και τα υπόλοιπα μυρωδικά.

Προσθέστε σταδιακά στα κομμάτι του κρέατος τα μπαχαρικά και ανακατέψτε ταυτόχρονα. Τέλος, προσθέστε το ηλιέλαιο, όπως φαίνεται στο παραπάνω βίντεο. Αφήστε το κρέας να μαριναριστεί για τρεις ώρες ή και περισσότερο.

ΨΗΜΕΝΟ ΜΕ Ψησταριές amber.q A

Ψησταριές amber.q A

ΨΗΣΙΜΟ

Λίγο πριν το σούβλισμα, ανάψτε τα κάρβουνα στην ψησταριά σας. Μέσα στη σκάφη ψησίματος, συγκεντρώστε τα κάρβουνα σε σωρό. Τοποθετείστε στην κορυφή, σε 2-3 σημεία, βαμβάκι εμποτισμένο με οινόπνευμα και ανάψτε φωτιά. Τα κάρβουνα θα ανάψουν εύκολα, γρήγορα και χωρίς καπνό. Όταν ανάψουν καλά, απλώστε τα μέσα στη σκάφη ψησίματος. Αν τα κομμάτια του κρέατος είναι μικρά, ψήστε σε δυνατή φωτιά απ’ την αρχή. Η περιστροφή θα κάνει τη διαφορά στο ψήσιμο. Στα μέσα του ψησίματος, κάντε με πινέλο μαγειρικής μια επάλειψη με το μείγμα ηλιέλαιου, σκόρδου και κουρκουμά (προετοιμάστε το μείγμα αυτό από την προηγούμενη μέρα). Κάντε 2-3 επαλείψεις μέχρι λίγο πριν να βγουν απ’ τη φωτιά. Βγάλτε τα κοντοσούβλια όταν η εσωτερική θερμοκρασία είναι 75°C. Αφήστε τα για 6-7 λεπτά να ξεκουραστούν και είστε έτοιμοι.

Συνοδέψτε με ψητά λαχανικά, καλό κρασί και καλή παρέα. Καλά ψησίματα σε όλους!

Δείτε την προηγούμενη συνταγή

Προβατίνα στα κάρβουνα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ