Κοντοσούβλι κοτόπουλο με κόκκινη γλυκιά πιπεριά

Ένα εξαιρετικό κοντοσούβλι αλλά και μία εξαιρετική σως που θα το συνοδέψει. Μικρά ατομικά κοντοσούβλια κοτόπουλο θα σας δείξουμε σήμερα, για όλη την παρέα μικρών και μεγάλων. Δείτε αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες!

  • Μοιραστείτε το:

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1,5 kg ξεκοκκαλισμένα μπουτάκια κοτόπουλο
  • 22 γραμ. αλάτι (ανθός αλατιού)
  • 1,5 γραμ. πιπέρι λευκό
  • 4 γραμ. κάρυ απαλό
  • 3 γραμ. σκόρδο γκρανουλέ
  • 1,5 κουτ. γλ. θρούμπι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 κόκκινες γλυκιές πιπεριές
  • 70 ml κρασί λευκό
  • 50 ml ηλιέλαιο

Για τη σως

  • 200 γραμ. μαγιονέζα
  • 6 γραμ. ζάχαρη καστανή
  • 2 γραμ. σκόρδο λιωμένο
  • 1 γραμ. πάπρικα καπνιστή
  • 3 γραμ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 6 γραμ. σόγια σως
  • 4 γραμ. χυμό λεμονιού

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Βάλτε μέσα σε ένα ευρύχωρο σκεύος τα ξεκοκκαλισμένα μπουτάκια και περιχύστε τα με το κρασί. Ανακατέψτε καλά, κάνοντας ταυτόχρονα ελαφρύ μασάζ. Αφήστε μερικά λεπτά να απορροφηθεί όλο το κρασί. Στο μεταξύ, ετοιμάστε τα μπαχαρικά μέσα σε ένα γουδί μαζί με το αλάτι. Ανακατέψτε ακόμα μια φορά το κρέας και προσθέστε σταδιακά τα μπαχαρικά. Προσθέστε και ανακτέψτε, μέχρι να έχετε προσθέσει όλη την ποσότητα των μπαχαρικών.

Κόψτε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και προσθέστε το κι αυτό μετά τα μπαχαρικά. Τελευταίο προσθέστε το ηλιέλαιο και κάντε ένα ακόμα καλό ανακάτεμα. Αφήστε το να μαριναριστεί για 4-5 ώρες στο ψυγείο.

Για τη σος:
Μέσα σε ένα μικρό γυάλινο μπωλ, βάλτε τη ζάχαρη, το σκόρδο, το τζίντζερ, την πάπρικα, τη σόγια σος και τον χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήστε μερικά λεπτά και έπειτα σουρώστε ώστε να κρατήσετε μόνο το ζουμί, που θα έχει ένα υπέροχο κοκκινωπό χρώμα με ιδιαίτερο άρωμα. Προσθέστε το υγρό σε 200 γραμ. μαγιονέζα και ανακατέψτε για να ενσωματωθεί καλά. Φυλάξτε τη σος σκεπασμένη στο ψυγείο.

ΨΗΜΕΝΟ ΜΕ amber.q A

amber.q A

ΨΗΣΙΜΟ

Μέσα στη σκάφη ψησίματος της ψησταριά σας, τοποθετήστε τα κάρβουνα σε σωρό κατά μήκος της σκαφης ψησίματος και για όσο χώρο θα χρειαστούν να ψηθούν τα κοντοσούβλια. Τοποθετήστε στην κορυφή βαμβάκι με οινόπνευμα και ανάψτε. Τα κάρβουνα ανάβουν ανάποδα, από πάνω προς τα κάτω, εύκολα, γρήγορα και χωρίς καπνό.

Μέχρι να ανάψουν τα κάρβουνα, σουβλίστε τα κοντοσούβλια σας. Σουβλίστε εναλλάξ κρέας-κόκκινη πιπεριά. Σημείωση: για να μην σχίζεται η πιπεριά κατά το σούβλισμα, ανοίξτε μικρή τρύπα στο κέντρο του κομματιού με το μαχαίρι. Τελευταίο και πρώτο κομμάτι να είναι κρέας κοτόπουλου.

Όταν τα κάρβουνα ανάψουν καλά, απλώστε τα και ρίξτε στάχτη για να μειώσετε τη θερμοκρασία που εκπέμπουν. Ψήστε σε μέτρια θερμοκρασία για να ψηθεί σωστά το κοντοσούβλι κοτόπουλο και για να μην καούν οι άκρες από τις πιπεριές. Ψήστε μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 75°C περίπου και να έχουν καλό χρώμα.

Βγάλτε όταν τα κοντοσούβλια σας είναι καλά ψημένα και αφήστε τα σκεπασμένα για 6-7 λεπτά, να πέσει λίγο η θερμοκρασία τους. Σ’ αυτο το διάστημα, ψήστε κυπριακές πίτες. Κόψτε το κοντοσούβλι κοτόπουλο σε μικρότερα κομμάτια, μαζί με τις πιπεριές. Αλείψτε το εσωτερικό της κυπριακής πίτας με τη σος και γεμίστε με κομμάτια κοτόπουλου και πιπεριές. Απολαύστε το, μικροί και μεγάλοι.

Καλά ψησίματα σε όλους!

Δείτε την προηγούμενη συνταγή

Προβατίνα στα κάρβουνα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ